Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ( ΠΑΣΟΚ ) – Κινήματος Αλλαγής και της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή .
Συγκεντρώνοντας 454 ψήφους, η Εύα Καϊλή κατάφερε να εκτοπίσει ισχυρούς συναδέλφους της απο άλλες εξίσου ισοδύναμες χώρες οι οποίοι είχαν κορυφαίες διασυνδέσεις και εμπειρία, εξασφαλίζοντας την εκλογή της από τον Α’ γύρο. Να θυμίσουμε ότι η Εύα Καϊλή είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών, από το 2014.

Είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής για το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας, της Επιτροπής Προϋπολογισμών, αλλα και της Επιτροπής της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.
Στις δηλώσεις της , μετά την εκλογή της , ανέφερε χαρακτηριστικά πως “Η Ελλάδα θα έχει δυνατή Φωνή στην Ευρωβουλή” , και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην παράταξη της και πως οι Σοσιαλιστές ανεβαίνουν στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα. Και αναρωτιέμαι , έδωσα σωστό τίτλο στο άρθρο μου?  Άρωμα Γυναίκας στο Ευρωκοινοβούλιο ή Άρωμα Σοσιαλιστών?


Τι κρύβει στην Ευρωπαϊκή της Ατζέντα για τα Εθνικά μας συμφέροντα η Κυρία Καΐλη? Σηματοδοτεί κάτι για την Ελλάδα η εκλογή της ως Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου? Θα δώσει προτεραιότητα στο Ελληνοτουρκικό? Ποια η θέση της για την Κύπρο? Ποίος ο ρόλος της στις κεντρικές αποφάσεις που θα λαμβάνονται στην Ευρώπη/Ευρωκοινοβούλιο?
Εν αναμονή λοιπόν της Φωνής της κ.Καΐλη, όπως η ίδια δεσμεύτηκε πως θα ακούσουμε.

Πηγή  :  Νικολέτα  Παναγιωτοπούλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ