Ο σύλλογος δανειοληπτών και προστασίας καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, εντόπισε νομοθετική ρύθμιση, η οποία αφαιρεί την δυνατότητα από τους νομικούς να εντοπίζουν ατασθαλίες και παρανομίες και να προχωρούν σε δικαστικό έλεγχο τους.
Ο λόγος γίνεται για την παράγραφο 2 του άρθρου 115 του νόμου 5072/23 για την οποία ο σύλλογος δανειοληπτών και προστασίας καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ζητά μέσω της επιστολής του στο ελληνικό κοινοβούλιο, την επανεξέταση και κατάργηση της.
Βάση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρυθμίσεως, οι δικαστές υποχρεώνονται να δέχονται ως “πλήρες αποδείξεις” τα οποιαδήποτε έγγραφα έχουν κατατεθεί στο ενεχυροφυλακιο.
Το Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού (Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού) ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του συλλόγου δανειοληπτών και προστασίας καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και απαιτεί τον έλεγχο των προβληματικών νομοθετικών ρυθμίσεων καθώς επίσης να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων και να σταματήσει η πρωτοφανής αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας εκατομμυρίων Ελλήνων από τα funds.
Παραθέτουμε αναλυτικά την επιστολή:
May be an illustration of text
May be an image of text
Γραφείο Τύπου
Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού (Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ