Η Εθνεγερσία του 1821 ήταν η αρχή μιας σκλαβωμένης Ελλάδας όπου οι λίγοι αλλά ηρωικοί Έλληνες απελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε ηγετικές μορφές όπως ο Παπαφλέσσας, ο Κολοκοτρώνης και ο Αθανάσιος Διάκος .
Δυστυχώς και τότε ο ραγιαδισμός και η υποτακτικότητα υπήρχε στους περισσοτέρους Έλληνες όπως και σήμερα. Τότε όπου κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό δεν αντιδρούσαν και δεν είχαν καμία σκέψη για αντίσταση. Όμως μια χούφτα από “τρελούς” ψυχομένους Έλληνες αντέδρασαν και ευτυχώς μας απελευθέρωσαν.

Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία έλεγαν και χυμούσαν σαν λιοντάρια απέναντι στους Τούρκους. Δεν τους ένοιαζε η ζωή τους, δεν τους ένοιαζε τίποτα άλλο πάρα μόνο να ελευθερώσουν την πατρίδα… 201 χρόνια μετά, τους τιμούμε και πάρα πολύ καλά κάνουμε, όμως το ερώτημά είναι το εξής: Πέτυχε η Εθνεγερσία; Ολοκληρώθηκε; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολούν όλους μας .
Σήμερα έχουμε πάλι  μια Ελλάδα με σκλαβωμένους Έλληνες ραγιάδες’ και το χειρότερο είναι ότι τους κοιτώ και αναμεσά τους δεν βλέπω στα πρόσωπά τους τον Παπαφλέσσα ή τον Αθανάσιο Διάκο ή την  Μπουμπουλίνα. Βλέπω λίγους κάλους Έλληνες να αγωνίζονται .
Τελικά αρκεί η αγάπη μας για το Έθνος ή την Πατρίδα ??


Για εμένα η Εθνεγερσία άρχισε, αλλά ακόμα δεν ολοκληρώθηκε. Θα ολοκληρωθεί όταν δω την πατρίδα μου ελεύθερη από κάθε ζυγό και ίσως μεγαλύτερη έχοντας πάλι τις αλησμόνητες πατρίδες μας. την Βόρεια Ήπειρο , την Βόρεια & Ανατολική Θράκη , την Κωνσταντινούπολη , την Μικρά Ασία και τον Πόντο και φυσικά την Κύπρο μας , και θυμίζοντας μας έτσι ότι ίσως να κρύβεται μέσα μας ένας ήρωας του 1821……
Ίσως να το φέρει έτσι η τύχη, ο Θεός ή η μοίρα, εμείς ή τα παιδιά μας να τελειώσουμε την Εθνεγερσία. Φτάνει να ψάξουμε τον ήρωα μέσα μας…. αλλιώς θα συνεχίζουμε να είμαστε ραγιάδες και υποτακτικοί ….
Ας αποκτήσουμε λοιπόν Εθνική συνείδηση….

Πηγή  :  Γιάννης  Νικολόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ