Δυστυχώς τα εθνικιστικά συναισθήματα των νέων ανθρώπων μέρα με τη μέρα εξαλείφονται. Η αριστερή ιδεολογία έχει απλώσει τα “πλοκάμια” της παντού και έχει επηρεάσει τις νεότερες γενιές.
Το πρόβλημα σαφώς ξεκινάει από τις αξίες που έχουν λάβει μέσα από την οικογένεια και περαιτέρω από την ελλειπή μάθηση που λαμβάνουν κατά τη σχολική σταδιοδρομία.
Επικρατεί ένα ρεύμα το οποίο κρατά μακριά από τον εθνικισμό τα νέα παιδιά. Μεγάλος σύμμαχος για αυτό είναι βεβαίως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία αν και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ευεργετικά προς δικό μας όφελος , δεν το κάνουμε παρά μόνο λιγοστών εξαιρέσεων.

Η απομάκρυνση των νεότερων γενιών από τον εθνικισμό και την αγάπη για το έθνος θα έχει άσχημα αντικτυπα και σε επόμενες γενιές και για το ίδιο το έθνος.
Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει ευθύνονται πολλοί. Λόγω πολλών λαθών που έχουν κάνει παλαιότεροι Εθνικιστικοί  φορείς βρήκαν την ευκαιρία ορισμένοι και έχουν περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι ο εθνικισμός προάγει βία.
Το έργο μας είναι δυσκολότερο πλέον γιατί εκτός από τους ιδεολογικούς αντιπάλους που έχουμε πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν ανήκουμε σε εκείνες τις εποχές. Πρέπει να παλέψουμε για να πείσουμε και να φέρουμε μαζί μας νέους ανθρώπους τους οποίους έχει ανάγκη η Ελλάδα μας.
Ας κλείσουμε στη ντουλάπα τα λάθη του παρελθόντος και ας δημιουργήσουμε νέα πρότυπα ώστε να μας ξανά εμπιστευτεί η νεολαία μας.

Πηγή  : Γεώργιος  Παναγιωτόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ