Εδώ και 4-5 δεκαετίες, ο λευκός θάνατος των ναρκωτικών θερίζει το πιο σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αυτό της Νεολαίας !
Η εμφάνιση του προβλήματος στην πιο έντονη μορφή χρονολογείται περίπου από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 !
Οι αιτίες του φαινομένου είναι πολλές :
Μία από αυτές είναι η έλλειψη σωστών ηθικών προτύπων !
Τα ηθικά πρότυπα που προβάλλονται (φυσικά με πρόθεση …) από τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως απέχουν πολύ από εκείνα που προβάλλονταν πριν 50 χρόνια και τα ναρκωτικά μέσω των προτύπων αυτών ουσιαστικά διαφημίζονται και παρουσιάζονται ως κάτι «μοντέρνο», ίσως και «ξεχωριστό» !
Αλλες αιτίες της εμφάνισης της μάστιγας αυτής είναι ο μιμητισμός των νέων, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη ανεργία και η οικονομική δυσπραγία, που δημιουργούν στους νέους την κακώς εννοούμενη ανάγκη να «ξεδώσουν» !
Η κυριότερη, όμως, αιτία της υπάρξης των ναρκωτικών στην χώρα μας δεν είναι καμία από τις αιτίες που αναφέραμε παραπάνω !
Η κυριότερη αιτία της ύπαρξης της μάστιγας αυτής είναι η ύπαρξη και η δράση των εμπόρων ναρκωτικών !
Οι έμποροι του λευκού θανάτου δρουν ελεύθερα και το κυριότερο δεν τιμωρούνται ΠΟΤΕ !
Φθάσαμε στο σημείο να βλέπουμε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, αντί να τιμωρούνται, να τους προσφέρονται σημαντικές και υψηλές θέσεις στην δομή της ελληνικής κοινωνίας !
Και αν δεν εκλείψουν οι έμποροι ναρκωτικών, τα ναρκωτικά πάντα θα υπάρχουν στο χώρο που μάς περιβάλλει !
Ισως, μάλιστα, η πιο ενδεδεδειγμένη λύση να είναι η επαναφορά της θανατικής ποινής, έστω μόνο για αυτό το συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα !
Αυτά !!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ