Τον τελευταίο μήνα βιώνουμε στον αστερισμό των αποκαλύψεων, με πρωταγωνιστή την προοδευτική αθεϊστική Αριστερά, μια με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και μια με τη Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) «Κιβωτός του Κόσμου».

Άρπαξαν την ευκαιρία οι παντογνώστες δημοσιογράφοι, έστησαν τα πρωινάδικα Δικαστήριά τους και ως Λαϊκοί Δικαστές, απαγγέλουν κατηγορίες, χωρίς αποδείξεις και χωρίς συνηγόρους. Παραμέρισαν τις Συνταγματικές δομές του Κράτους, τη Δικαστική Εξουσία απονομής της Δικαιοσύνης και έβγαλαν τις αποφάσεις τους, που όλες ήταν καταδικαστικές και περιλαμβάνονται σε μια λέξη «Σταυρωθήτω». Και όλα αυτά γίνονται τώρα την προεκλογική περίοδο, έτσι για να έχει ενδιαφέρον ο προεκλογικός αγώνας των κομμάτων που αγωνίζονται είτε για την εξουσία, είτε για την επιβίωσή τους.

Όμως οι ίδιοι δημοσιογράφοι πριν από λίγο καιρό είχαν προβάλλει με τα πιο θερμά λόγια το θεάρεστο έργο του Πατρός Αντωνίου Παπανικολάου, που είχε μαζέψει και περιέθαλπε αδέσποτα προσφυγόπουλα, δημιουργώντας μια Μ.Κ.Ο. την «Κιβωτό του Κόσμου» η οποία σύντομα έλαβε μεγάλες διαστάσεις με πολλές δομές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Η ευαισθησία του Ελληνικού λαού για το θεάρεστο αυτό έργο της Κιβωτού του Κόσμου, που είχαν προβάλλει όλοι οι Δημοσιογράφοι, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, τροφοδότησε την Κιβωτό με πλήθος εθελοντών και γιγάντωσε τις δραστηριότητές της. Τότε οι δημοσιογράφοι έστρωναν βάγια για να προχωρήσει η Μ.Κ.Ο. Κιβωτός του Κόσμου και σήμερα οι ίδιοι δημοσιογράφοι «άρον άρον σταύρωσον αυτήν».

Αυτό το γεγονός το ζούμε κάθε χρόνο στο θείο Δράμα του Πάσχα, που τη μια Κυριακή ο λαός έστρωνε «βάγια» και πριν την επομένη Κυριακή «Σταυρωθήτω» ο ίδιος λαός, με τις εξαιρέσεις του φυσικά.

Το θέμα με τις Μ.Κ.Ο. δεν είναι σημερινό. Είναι παλαιότερο και ξεκίνησε με το μεγάλωμα των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και την Αμερική για αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής, αλλά και την αποφυγή πολέμων, που ήταν σε εξέλιξη στις χώρες προέλευσής τους. Τότε, πριν λίγα χρόνια είχαν δημιουργηθεί πλήθος Μ.Κ.Ο. (καινούργια ορολογία τότε) για να κινητοποιήσουν τον εθελοντισμό και την ευαισθησία του λαού στη δυστυχία. Κυρίως όμως έγιναν για καθαρά οικονομικούς λόγους, που κάποιοι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν για να κερδοσκοπήσουν.

Ας αναφέρουμε κάποιες ελληνικές Μ.Κ.Ο. που έγιναν ειδικά για τους μετανάστες και πρόσφυγες και μάλιστα έλαβαν κρατικές επιχορηγήσεις από τις τότε κυβερνήσεις καίτοι ήταν «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». Μια ήταν η Μ.Κ.Ο. «Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου» του Δημητρίου Τσάτσα (βουλευτού τότε του ΠΑΣΟΚ), που έλαβε κρατική επιχορήγηση 1.198.000 ευρώ «για δράσεις ευαισθητοποίησης για την υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων στο θέμα της ασφάλειας στην ΑΡΜΕΝΙΑ, εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση του ΣΟΥΔΑΝ, υποστήριξη σε θέματα διαμόρφωσης πολιτικών και εφαρμογής τους στο ΚΙΡΙΜΠΑΤΙ και τη ΤΖΑΜΑΪΚΑ, εκπόνηση σχεδίου και εφαρμογή δράσεων για την προώθηση Δικαίου τουρισμού στη ΣΥΡΙΑ και πρόγραμμα εκπαίδευσης Δικαστών στη ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ».

Άλλη ελληνική Μ.Κ.Ο. ήταν αυτή του καθηγητή Σπ. Φλογαΐτη με τίτλο «Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου» που έλαβε επιχορήγηση από το Ελληνικό κράτος 2.053.000 ευρώ, «για επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ, δημιουργία παραρτήματος της Μ.Κ.Ο. στο ΙΡΑΝ, εκπαίδευση στη χρηστή διακυβέρνηση στο ΣΟΥΔΑΝ, εκπαίδευση Δικαστών στη ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (εδώ φαίνεται ότι οι Μ.Κ.Ο. των Τσάτσου και Φλογαΐτη συνεργάζονταν αρμονικά για να μειώσουν προφανώς τα έξοδα) για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΑΜΕΡΙΚΗ, την ΕΥΡΩΠΗ, την ΑΣΙΑ, την ΩΚΕΑΝΙΑ και την ΑΦΡΙΚΗ». Περιέργως όμως δεν έκαναν τίποτε για την Αυστραλία. Ίσως τους διέφυγε αυτή η Ήπειρος, αλλά περιέλαβαν ειδικά το ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ, που πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στις 7 Νοεμβρίου 2001 εκδήλωση με τίτλο «Αναπνοή για το Μπουρούντι» με ομιλητές τους Θ. Πάγκαλο, (βουλευτή ΠΑΣΟΚ), Π. Λαφαζάνη (βουλευτή ΣΥΝ), Α. Σαρρή (Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών), Ε. Λιβάνη (Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών) και επίσημοι προσκεκλημένοι Γ. Αρσένης, Γ. Αλογοσκούφης, Π. Παυλόπουλος, Π. Καμμένος, Λ. Κανέλλη και Α. Αλαβάνος (σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΝ, ΚΚΕ). Όλοι τότε υπέρ της Μ.Κ.Ο. Σήμερα «Σταυρωθήτω» για την Κιβωτό του Κόσμου.

Και εδώ έρχεται να επικαιροποιηθεί η Θεία προτροπή του Χριστού, κατά τον επικείμενο λιθοβολισμό μιας Γυναίκας που είχε αμαρτήσει: «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Αυτός που δεν έχει αμαρτήσει ας κάνει πρώτος την αρχή του λιθοβολισμού. Κανένας όμως δεν ήθελε να ξεκινήσει τον λιθοβολισμό γιατί αναλογιζόταν τις δικές του αμαρτίες που είχε διαπράξει στη ζωή του και δεν τολμούσε να γίνει πρωτοπόρος στην τιμωρία της Γυναίκας εκείνης, γιατί έστω και την τελευταία στιγμή, επαναστάτησε η καταχωνιασμένη ηθική του συνείδηση.

Υπάρχει όμως σήμερα, έστω και μιας πεντάρας ηθικής συνειδήσεως, στους «εθνοαποδομητές» Πολιτικούς και Δημοσιογράφος, που τη μια στρώνουν «βάγια» και την άλλη «άρον άρον Σταύρωσον»; Πολύ αμφιβάλλουμε. Δεν μας έχουν συνηθίσει σ’ αυτές τις ευαισθησίες. Τα «αργύρια» είναι το ιδανικό τους. Πληρωμένοι κονδυλοφόροι πολλοί από τους Δημοσιογράφους, που δεν διστάζουν να γίνουν Εισαγγελείς και Δικαστές χωρίς ευαισθησίες, πιστοί στις εντολές εργοδοτών τους. Πολιτικοί, που τους απασχολεί μόνο η αποδόμηση του έργου του αντιπάλου κόμματος με οποιοδήποτε τρόπο, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο που ευκαιριακά τους παρουσιάζεται. Οι δομές του κράτους και της κοινωνίας παραμερίζονται για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της τηλεθέασης αφενός και η σπίλωση του αντιπάλου κόμματος, έστω και προσωρινή.

Όμως αν δεν αφεθούν ελεύθερες και ανεπηρέαστες οι Συνταγματικά κατοχυρωμένες δομές του Κράτους να εκτελέσουν το καθήκον τους, τότε η κοινωνία θα καταστεί έρμαιο των ορέξεων ασυνείδητων Δημοσιογράφων και επιτηδείων πολιτικών, που στοχεύουν στον Εθνομηδενισμό και την κοινωνική διάσπαση.

Η Δικαιοσύνη με τους Δικαστικούς της λειτουργούς ας καταστεί, επιτέλους, νέος «Ηρακλής» για να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου» που έχει συσσωρευθεί στην κοινωνία μας, για να ανατείλει ο ήλιος της Δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια σε όλες τις δραστηριότητες της λειτουργίας του Κράτους και της Κοινωνίας. Γιατί διαφορετικά θα καταλήξουμε δούλοι των ιδιοτελών συμφερόντων και επιτηδείων επαγγελματιών της πολιτικής.

Τάσος Συμιγδαλάς

Εκδότης Ήλεκτρον

Επικεφαλής Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού

Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού (Κ.Υ.Μ.Α)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ