Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Θέλουμε να πάρει η Τουρκία νέα F-16. Όχι τώρα, σε βάθος χρόνου, γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση. Διότι μία Τουρκία με ρωσικά οπλικά συστήματα δεν θα μπορούσε να την σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα συγκρατείται ως έναν βαθμό».

Επίσης πριν 2 μήνες ο κ. Συρίγος είχε δηλώσει στο Real FM: «Η Τουρκία δεν έχει κάνει κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που θέτουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις από την ΕΕ».

Βέβαια ο Υφυπουργός Παιδείας έχει πει και το αμίμητο, πως «Αν η Ελλάδα επεκτείνει σε 12 ν.μ. τα χωρικά της ύδατα, θα κλείσει το Αιγαίο για τη διεθνή ναυσιπλοΐα».

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο κ. Συρίγος στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Μήπως τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίες αυτές οι δηλώσεις από ένα καθηγητή Πανεπιστημίου, ο οποίος κατέχει ανώτατο αξίωμα στην Ελληνική Εκπαίδευση; Άραγε τι μηνύματα περνάει σε έναν ανήσυχο νέο και πατριωτικά ευαίσθητο; Σίγουρα στην Ελληνική κοινή γνώμη πλέον πλανάται η απορία εάν αυτές οι δηλώσεις έγιναν από αφέλεια, σκοπιμότητα ή είναι απλά ένα παραλήρημα βλακείας.

Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το ελλαδικό πολιτικό σύστημα επικαλείται την υποτιθέμενη «αδυναμία» μας και συντηρεί τον μύθο της μικρής «Ψωροκώσταινας», ανακινώντας παράλληλα μύθους περί φοβικών συνδρόμων και εξωτερικών πιέσεων. Μήπως τελικά το ισχυρότερο τουρκικό λόμπι παγκοσμίως βρίσκεται εντός Ελλάδος;

Στις ΗΠΑ η Ελληνική Ομογένεια δίνει εδώ και 2 χρόνια έναν αγώνα, με την ονομασία «Νo jets for Τurkey», μέσω του εκτελεστικού διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδη, για να πείσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ, ώστε οι Η.Π.Α, να μην προμηθεύσουν την Τουρκία με νέα F-16. Επίσης υπάρχει επιστολή 18 βουλευτών των ΗΠΑ στον πρόεδρο Μπάιντεν τον περασμένο Αύγουστο, μεταξύ αυτών και του Ελληνοαμερικάνου Κρις Πάππας που προειδοποιούν για τους κινδύνους ασφαλείας που υπάρχουν από την πιθανή συνεγκατάσταση των αναβαθμισμένων μαχητικών F-16 με τους S-400. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε την αδιάκοπη προσπάθεια του Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στον Κογκρέσο των ΗΠΑ που τονίζει συνέχεια για την αποφυγή επιπλέον εξοπλισμού της Τουρκίας και της αστάθειας που προκαλεί στην περιοχή. Ο κ. Συρίγος φαίνεται ότι κινείται ενάντια όλων αυτών των προσπαθειών.

Επίσης ο Υφυπουργός Παιδείας με τις δηλώσεις του προκαλεί και υποτιμά τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Προφανώς ακόμα δεν έχει αντιληφθεί την Δύναμη Αποτροπής και το Αξιόμαχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σαν φυσικό δικαίωμα προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος.

Αν και δεν νομίζουμε ότι θα τον αποβάλει κάποιος από το αξίωμα που του εδόθη, καθώς βαίνουμε προς τις εκλογές, ευχόμαστε την μη επανεκλογή του κ. Συρίγου καθώς με τις δηλώσεις του δεν ωφελεί πουθενά την πολιτική των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Παιδείας και διακυβεύει τα συμφέροντα της Ελλάδος. Εάν κάθε τόσο είχαμε Συρίγους, ακόμα θα ήμασταν δέσμιοι των Τούρκων.

Κλείστε τα αυτιά σας στην πολιτική ανορθότητας και τις προσπάθειες κατευνασμού των Ελλήνων σε όλα τα μέτωπα. Όχι στις μεθόδους του ‘’Σφάξε με αγά μου να αγιάσω’’.

Σπύρος Καλούτσης
Υπεύθυνος Τύπου Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού
Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού (Κ.Υ.Μ.Α)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ