Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, o εθνικισμός είναι μια κοσμοθεωρια. Αναφέρεται στην ζωή και στο χτίσιμο οικογενειών δομημένες πάνω σε αξίες του έθνους. Ο εθνικισμός οραματιζει το έθνος σαν το ανθρώπινο σώμα. Η καρδιά είναι εξίσου σημαντική όπως και το ήπαρ. Ο εθνικισμός είναι μια γνήσια επανάσταση που έχει ως σκοπό την ανατροπή του φιλελεύθερου κατεστημένου και την εδραίωση της δικής του κόσμοθεωρίας στο πλαίσιο ενός κράτους βιολογικού, εθνικού και φυλετικου.

Ο εθνικισμός διασπάται σε δύο παρακλάδια. Τον εθνικό κοινωνισμο και τον φασισμό. Ιδεολογίες οι οποίες κατά την περίοδο του μεσοπολέμου άνθισαν και λειτούργησαν εξαιρετικά στα κράτη που εφαρμόστηκαν. Στην Γερμανία καγκελάριος ήταν ο @δολφος χ!τλερ. Στην Ιταλία ο Μπενίτο Μουσολίνι. Στην Ελλάδα ο μεγάλος κοινωνικός αναμορφωτης και πατέρας του ΟΧΙ Ιωάννης μεταξάς. Στην Ισπανία ο Φράνκο και στην Ρουμανία ο Ιόν Αντονεσκου. Αμφότεροι πιστοί ιδεολογοι στην ιδέα του εθνικισμού αλλά οι πολιτικές τους πρακτικές είχαν διαφορές στην κοινωνική πολιτική.

Μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου ο εθνικισμός και οι προεξοχες του δαιμονοποιηθηκαν από την κομμουνιστικη προπαγάνδα και απο περίεργους ανθρώπους οι οποίοι εισέβαλαν μέσα στις τάξεις του εθνικιστικού κινήματος εν Ελλάδι και με τις πρακτικές τους ισοπέδωσαν το άψυχο κορμί του εθνικισμού. Οι ιδεολογικοι μας αντίπαλοι εχουν εισβάλλει σε όλες τις νευραλγικες θέσεις τις ελληνικής κοινωνίας (παιδεία,τηλεόραση) και διασύρουν την αγνή ιδέα μας, την ώρα που εμείς δεν μπορούμε να αναθρεψουμε τους ιδεολογους του αύριο.

Γράφω αυτό το άρθρο διότι μετά την δολοφονική επίθεση κατά του οπαδού της ΑΕΚ τα κανάλια έχουν πάρει φωτιά και λένε ότι οι φασίστες σκότωσαν τον άτυχο νέο. Η δολοφονία αυτή δεν ήταν πολιτικού περιεχομένου αλλά οπαδικου. Ο χούλιγκαν είναι χούλιγκαν ανέκαθεν ιδεολογίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό ομαδικών εγκλημάτων γίνεται από άτομα του αναρχικού χώρου. Αλλά εκεί δεν έγινε κάποιο λαϊκό δικαστήριο όπως στην περίπτωση αυτή. Και αυτό γίνεται διότι οι Κροάτες οπαδοί είναι καθαροί εθνικιστές.

Είμαστε κατά της οποιαδήποτε μορφής βίας από όποιον ιδεολογικό χώρο και αν προέρχεται και καταδικαζουμε τέτοιες πρακτικές. Δεν πρέπει όμως να δαιμονοποιουμε τον φασισμό σαν ιδέα. Διότι οι ιδέες δεν φυτρώνουν τυχαία και άσκοπα, έχουν ρίζες που χωνονται βαθιά στο παρελθόν και όταν ανθίζουν ο χρόνος είναι υπαίτιος για την εκκόλαψη τους. Η γέννηση των ιδεών θα πρέπει να αναζητηθεί αναδρομικά. Είναι κόρες του παρελθόντος και μητέρες του μέλλοντος. Αλλά θα είναι πάντα σκλάβες του χρόνου.

Γιώργος Παναγιωτόπουλος

“Οι απόψεις που εκφράζονται στο περιεχόμενο του αρθου είναι αποκλειστικά του αρθρογραφου και δεν αντικατοπτρίζουν κατ’αναγκη τις απόψεις και τις πεποιθήσεις του Κ.Υ.Μ.Ατος Ελληνισμου”

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ