H προεκλογική περίοδος που διανύουμε έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και αυτά αφορούν τον αποκλεισμό πολλών μικρών κομμάτων στον χώρο της Δεξιάς, με τα οποία θεωρητικά οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ, θα μπορούσαν να εκφράσουν την οργή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στις αρχές Απριλίου, χαρακτήρισε την αντισυστημική ψήφο που πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά, δηλαδή την ψήφο που δεν πηγαίνει στα τρία κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ως… εξτρεμιστική, δηλαδή χαρακτήρισε περίπου τους μισούς Έλληνες ψηφοφόρους ως εξτρεμιστές, επειδή δεν είναι ευχαριστημένοι με το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και άρα δεν θα την ψηφίσουν.

Ακολουθώντας τις δηλώσεις Βορίδη, τις τελευταίες ημέρες αποκλείστηκαν τα κόμματα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», «ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» και οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες».

Για να δούμε ποιος ο λόγος αποκλεισμού τους…

Αποκλείστηκαν κόμματα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους όπως το «ΠΑΤΡΙΔΑ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ» και το «Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής» με σύμπτυξη σε ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κ.Μπογδάνου που θεώρησε ο Άρειος Πάγος ότι έχουν κοινό όνομα!!!

Από την άλλη έχουμε την απαγόρευση, λόγο χρήσης Εθνικού συμβόλου (Ήλιος ή Άστρο της Βεργίνας) και ονόματος, καθόδου του κόμματος «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου». Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν το «Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο» του Στέλιου Παπαθεμελή που είχε σαν σύμβολο και αυτό τον «Ήλιο ή Άστρο της Βεργίνας», είχε συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές του 2009 συγκεντρώνοντας ποσοστό 1,27%. Παρότι δεν έχει αλλάξει η σχετική εκλογική διάταξη είναι απορίας άξιο με ποιο κριτήριο έγινε αυτή η διαφοροποίηση στο σύμβολο και ο αποκλεισμός της Πατριωτικής Ένωσης.

Ο «δαίμονας» της τεχνολογίας δεν άφησε ανεπηρέαστο και το κόμμα «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου, που δεν χρειάστηκε καν να κριθούν από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου σε ότι αφορά το αν είναι «κέλυφος» ή όχι του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Η.Κασιδιάρη, όπως υποστήριζαν δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική του δήλωση ο Ν.Νικολόπουλος:

«Παρά το γεγονός ότι οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» κατήρτισαν ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες της Ελλάδας, μέσα σε μόλις 4 ημέρες από την υποβολή της αίτησης προς τον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΥΠΕΣ, δεν επέτρεψε την κάθοδο του κόμματος στις εθνικές εκλογές!
Από το απόγευμα του Σαββάτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, «πέταγε» έξω τα ονόματα των υποψηφίων και ειδικά των γυναικών, ενώ κάθε τόσο απέκλειε την πρόσβαση σε αυτό.
Σχετικά με τις τεχνικές δυσκολίες για τους ‘’Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες’’ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι την διαχείριση της πλατφόρμας του ΥΠ.ΕΣ. για την συμμετοχή των κομμάτων και υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές, έχει αναλάβει Singular Logic που ανήκει στο Fund KKR του Ομίλου Ροκφέλλερ».

Βέβαια όπως αναμένουμε, θα ακολουθήσει βάσει της γνωστής τροπολογίας και το κόμμα του Η.Κασιδιάρη για το οποίο έχει καταθέσει προσφυγή και η ΝΔ (το περιεχόμενό της αποτελείται από 300 σελίδες και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους με οπτικοακουστικό υλικό!!!).
Την ίδια στιγμή το κόμμα του Κ.Βελόπουλου έχει υποστεί περιορισμό στην εκλογική του επιρροή μετά τα όσα συνέβησαν με την αποχώρηση του Α.Μυλωνάκη, αλλά και της Α.Αλεξοπούλου.

Έχοντας λοιπόν το κοινοβουλευτικό σύστημα να παρεμβαίνει αντισυνταγματικά στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, έχουμε και τα Μ.Μ.Ε. να συνεχίζουν την παραπληροφόρηση σχετικά με το ότι κάποιος που αυτοαποκαλείται Εθνικιστής είναι..ναζιστής… Φυσικά για εμάς τους Εθνικιστές όποιοι μας αποκαλούν ναζιστές και φασίστες είναι αδιάβαστοι, ανιστόρητοι και δημοκρατικά επικίνδυνοι καθώς αποκλείουν την πολιτική έκφραση και διατηρούν την πολιτική και κοινωνική διχόνοια. Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι δημοσιογράφοι που θεωρούνται αντικειμενικοί ή είναι προσκείμενοι στο Δεξιό, Κεντροδεξιό, Μέσο χώρο, εμμένουν στην «πολιτικής ονοματοδοσίας» Πατριωτών και Εθνικιστών σαν φασιστών και «ναζίδων». Είναι δικαίωμα του καθενός να αυτοαποκαλείται όπως θέλει και ιδιαίτερα όταν μάχεται για πράγματα που εσείς έχετε παραδώσει προ πολλού στο όνομα του μαμμωνά.

Σαν Έλληνας Εθνικιστής, που είμαι, και το «Κ.Υ.Μ.Α. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» που έχω την χαρά και τιμή να εκπροσωπώ μαζί με εκατοντάδες Εθνικιστές που δίνουμε την μάχη από διαφορετικά μετερίζια, σας παραθέτω τον ορισμό της Λέξης Εθνικισμός από αξιόλογους Ακαδημαϊκούς και ανάλογα έργα.

Ο Ίωνας Δραγούμης ορίζει τον εθνικισμό ως «…μορφή ενέργειας» και θεωρεί ότι «…Όλοι … οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του..».

Ο Έλληνας Πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτρης Βεζανής, ένας από τους επιφανέστερους θεωρητικούς του Ελληνικού Έθνους στον 20ο αιώνα, μας λέει ότι ο Εθνικισμός αποτελεί την «..ενεργητικήν κατάφασιν της ιδέας του Έθνους..». Δηλαδή ότι ο εθνικιστής πιστεύει στα ιδεώδη του Έθνους του και αγωνίζεται γι’ αυτά τα ιδανικά, ενέργεια που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά του Εθνικισμού με τον Εθνισμό-Πατριωτισμό.

Μιλώντας στις 9 Σεπτεμβρίου 1945 στον χώρο του τότε κινηματογράφου «Καπιτόλ» στον Πειραιά, με θέμα τον Ελληνικό εθνικισμό, ο Βεζανής είπε «…Εθνικισμός είναι το σύμβολο μιας πίστεως, μιας ολοκληρωμένης κοσμοθεωρίας. Και οι εθνικιστές είναι οι πιστοί της θρησκείας αυτής. …. Εις τας τάξεις των εθνικιστών δεν γίνονται δεκτοί όσοι απλώς πιστεύουν και δέχονται την ιδέα του έθνους, αλλά μόνο εκείνοι που πιστεύουν εις αυτήν και είναι έτοιμοι να την πραγματοποιήσουν. Και εις αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται η διαφορά μεταξύ του απλώς εθνικόφρονα και του εθνικιστή …{…}… Πιστεύουμε στο Σοσιαλισμό. Ο Εθνικισμός ο οποίος τόσο προέχουσαν θέση δίνει εις το σύνολο και του οποίου η κυριότερη ηθική επιταγή λέγει «θυσιάσου χάριν του συνόλου» δεν μπορεί παρά να θέλει να εξυψώσει όλους εκείνους οι οποίοι έχουν την τιμή να ανήκουν στο ελληνικό έθνος. Ο σοσιαλισμός όμως των οποίον θέλουμε διαφέρει ριζικώς από τον Σοσιαλισμό του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ λέγει «αρπάχτε και φάτε». Εμείς λέμε «δημιούργησε και ζήσε». Θέλουμε κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν είμαστε όμως παράφρονες να θέλουμε να σταματήσει η παραγωγή όπως ήθελαν οι άνθρωποι του ΚΚΕ …. Η παραγωγή δεν πρέπει να διατηρείται εις το σημερινό της επίπεδο. Πρέπει διαρκώς να αυξάνει για να ανταποκρίνεται εις τις ανάγκες του λαού. … Πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση ότι η πραγματική παραγωγή είναι η παραγωγή των υλικών αγαθών και η πραγματική δημιουργική εργασία είναι η εργασία του εργάτη και του αγρότη. Οι διοικητικές γραφικές υπηρεσίες πρέπει να είναι μόνο οι απαραιτήτως αναγκαίες και να μην μεταβάλλονται εις παράσιτα που θα απορροφήσουν τον δημιουργικό μόχθο του εργάτη … Ο Σοσιαλισμός για εμάς δεν επιτυγχάνεται με τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως για παράδειγμα είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων, η γενική κατάργηση της ιδιοκτησίας, όπως οι κομουνιστές και οι αριστεριστές υποστηρίζουν. … Αφελές και παιδαριώδες είναι να νομίζουμε ότι η κοινωνική ευτυχία θα κατακτηθεί ως δια μαγείας με μιαν μονοκονδυλιά. Μόνο με συνεχείς αγώνες και με διαδοχικές προσεγγίσεις θα πλησιάσουμε την κοινωνική ευτυχία. Και λέγοντας αγώνες δεν μιλάμε για ταξικούς, αλλά για μια συνολική προσπάθεια λαού και της διοίκησης της πολιτείας να υπερνικά διαρκώς τις συνεχείς δυσκολίες και τα αφάνταστα εμπόδια που βάζει ο καπιταλισμός. Απαράβατος όρος μας είναι ότι η ελληνική παραγωγή πρέπει να διατηρηθεί και να αυξάνεται. Κάθε μέτρο μείωση της παραγωγής είναι μέτρο αντισοσιαλιστικόν και αντεθνικόν. Το τεράστιο χάσμα και η τεράστια διαφορά η οποία χωρίζει τον Σοσιαλισμό μας από τον Σοσιαλισμό των μπολσεβίκων είναι ότι εμείς θέλουμε να γίνουν και οι εργάτες άρχοντες ενώ οι κομουνιστές θέλουν να καταστεί πτωχότερος ολόκληρος ο ελληνικός λαός, με τον υποβιβασμό όχι μόνο των ευημερούντων αλλά και αυτών των εργατών και των μισθωτών. Με όσα σας ανέπτυξα προκύπτει ένα αναμφισβήτητο συμπέρασμα: Ο Εθνικισμός δεν είναι κίνημα αντιδραστικό, δεν είναι ένα κίνημα πλουσίων. Ο Εθνικισμός είναι κίνημα κατ΄ εξοχήν λαϊκό».

Κατά τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου στο βιβλίο με τίτλο «Εθνικισμός»: «…Ημπορούμεν να ορίσομεν τον Εθνικισμόν ως την προσπάθεια ενός έθνους προς επιβολήν του εντός των ορίων του, δ’ αποκρούσεως αλλοεθνούς επιβολής και την καταπολέμησιν της ξενικής επιδράσεως…», ο οποίος με τον ορισμό κατέστησε σαφή το διαχωρισμό του Εθνικισμού από τον ιμπεριαλισμό.

Στο «Νέον Ορθογραφικόν Ερμηνευτικόν Λεξικόν» του Δημητράκου ορίζεται ως «….η αποκλειστική προσήλωσις εις την εξυπηρέτισιν των εθνικών ιδεωδών..».

Στη Γενική Παγκόσμια Εγκυκλοπαίδεια «ΠΑΠΥΡΟΣ-ΛΑΡΟΥΣ»(1964): «Ο Εθνικισμός ως έκφρασις των κοινών ιδεωδών ομάδας ανθρώπων, αποτελούντων ομοιογενές σύνολον, υποδηλοί την ανάπτυξιν της Εθνικής συνειδήσεως · διεκδικεί υπέρ του έθνους την εφαρμογήν πολιτικής, υπαγορευομένης εκ της δυνάμεως και του μεγαλείου αυτού και αποκρούει πάσαν αντίθετον τάσιν ή οργάνωσιν, η οποία θα ηδύνατο να εμποδίση την ελευθερίαν δράσεως αυτού».

Στο Νεώτερον Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν «Ηλίου»: «Εθνικισμός είναι η αγάπη και προσήλωσις προς το ίδιον έθνος και εις όσα ανήκουν ή αναφέρονται εις αυτό. Εθνικιστής είναι ο αγαπών το ίδιον αυτού έθνος, ο αγωνιζόμενος υπέρ των συμφερόντων του έθνους του και εν γένει υπέρ της επικρατήσεως των εθνικών ιδεωδών».

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο βιβλίο του «Κριτική Ιδεών-Εθνικισμός»: «Ο Εθνικισμός εκπροσωπεί τον τρόπο ζωής που καλείται αγωνιστικός. Η φύση του Πατριωτισμού επιβάλλει τον αγώνα, δηλαδή την συνεχή προσφορά του ατόμου στο Εθνικό σύνολο που προέρχεται από πνευματικό και σωματικό κόπο».

Καταλήγουμε ότι ο Εθνικισμός είναι η θέληση και η αγωνιστικότητα για διατήρηση και ενίσχυση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην έννοια της Ελληνικής Εθνικής Ιδέας. Ο Πατριωτισμός είναι απλά αποδοχή της μοίρας χωρίς αντίδραση.

Όλοι εσείς λοιπόν που πολεμάτε ιδέες που μετουσιώθηκαν μέσα από ιστορικές μορφές όπως ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ιωάννης Μεταξάς κ.α., θα πρέπει να σέβεστε το αίμα όλων αυτών για το ότι είσαστε ζωντανοί και ελεύθεροι σήμερα. Εάν λοιπόν δεν ασπάζεστε τον αγώνα των Εθνικιστών στρέψτε τα μάτια σας στα πραγματικά προβλήματα που προκάλεσαν διαχρονικά τα συστημικά κόμματα εξουσίας Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Καταστροφή της Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Παραγωγής.

Διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ανεπαρκής εξυπηρέτηση του πολίτη.

Μισθοί και συντάξεις πείνας με τον Έλληνα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Λαθρομεταναστευτικό εις βάρος των Ελλήνων γηγενών.

Ενδοτισμός, γκριζάρισμα και υποχώρηση στα Εθνικά Θέματα.

Δημογραφικό Πρόβλημα χωρίς κίνητρα και αποκέντρωση ανύπαρκτη.

Καταστροφή του Συστήματος Υγείας.

Έξαψη της παραβατικότητας ιδιαίτερα στις νεανικές ηλικίες.

Εργασιακές συνθήκες και εκμετάλλευση.

Υπερφορολόγηση.

Απροστάτευτοι πολίτες από το τραπεζικό σύστημα.

Απροστάτευτη πρώτη Κατοικία.

Και πάρα πολλά άλλα…

Ο Εθνικιστικός χώρος, είναι η μοναδική πολιτική έκφραση του Εθνικού αγώνα σαν συνέχεια της Παλιγγενεσίας, καθότι ουσιαστικά δεν ελευθερωθήκαμε ποτέ. Ρεαλιστικά, η δημιουργία μιας Εθνικά ριζοσπαστικής ομάδας από καθαρούς, αγνούς, ανιδιοτελείς έως και ρομαντικούς Εθνικιστές στα έδρανα της βουλής με σαφές Ιδεολογικό υπόβαθρο και ξεκάθαρες Εθνικές και Κοινωνικές Θέσεις με ανάλογο πρόγραμμα, είναι μονόδρομος. Λυπούμαστε για τους «εθνικόφρονες» ψηφοφόρους που ποτέ δεν είχαν Εθνική Φρόνηση να αποδράσουν από το γαλάζιο μαντρί, όχι γιατί δεν υπήρξαν Εθνικές ή Δεξιές πολιτικές επιλογές, αλλά παραδόθηκαν στη μοίρα τους. Δηλαδή θεώρησαν τους εαυτούς τους Πατριώτες ενώ εξυπηρετούσαν πάντα το σύστημα. Ποτέ δεν είναι αργά να αποδράσετε από τα μαντριά της βιολογικής και πνευματικής σφαγής σας και να στηρίξετε με την συμμετοχή σας σαν μέλη και υποψήφιοι, Εθνικιστικά κόμματα.

Έλληνα Ξύπνα, Έλληνα Δράσε, πριν να είναι αργά.

Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται με αγώνα, αίμα και πόνο. Αυτές είναι που μας κράτησαν ζωντανούς αλλά αυτές που μας πείσμωσαν να λέμε:

«Χίλιες Ζωές να Γεννηθώ Έλληνας και Χίλιες Ζωές να Πεθάνω για την Ελλάδα»

 

Τάσος Συμιγδαλάς
Εκδότης Ήλεκτρον
Επικεφαλής Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού
Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού (Κ.Υ.Μ.Α)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ