Ελλάδα και ορθοδοξία είναι μια έννοια αλληλένδετη . Αυτό άλλωστε καταγράφεται απο το Ευαγγέλιο όταν μια ομάδα Ελλήνων πήγε να συναντήσει τον Ιησού ο οποίος τους είπε το εξής : ”Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου”.

Επίσης η παράδοση λέει ότι η Θεοτόκος Μαρία είχε πάει στο όρος ‘Αθω . Εκεί οι κάτοικοι του όρους Άθω, οδηγούμενοι από τη θεία Πρόνοια, έσπευσαν να υποδεχθούν την μητέρα του Κυρίου μας Παναγία και αφού άκουσαν τη διδασκαλία της δέχθηκαν το Χριστιανισμό. Η Θεομήτωρ, συγκλονισμένη από το φυσικό θέαμα που αντίκρισε, ευλόγησε την περιοχή. Τότε ακούστηκε μια φωνή : «Ας είναι αυτός ο τόπος η κληρονομιά και ο κήπος σου, ένας παράδεισος και καταφύγιο σωτηρίας για εκείνους που θέλουν να σωθούν».

Το «Περιβόλι της Παναγίας» είχε μόλις γεννηθεί! Η Ελλάδα αποτέλεσε σταθμό δύο εκ των δώδεκα Αποστόλων του Χριστού Οι δύο Απόστολοι που δίδαξαν στην Ελλάδα το λόγο του Χριστού ,  ήταν ο Ανδρέας και ο Παύλος . Μάλιστα ο Απόστολος Παύλος μιλούσε την Ελληνική γλώσσα .

Επίσης οι Ήρωες του 1821 μάς έλεγαν το εξής : «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» Μπορεί να έδιναν τον αγώνα τους για την απελευθέρωση της πατρίδας όμως πάνω από όλα ήταν η Ορθοδοξία .

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε πέρα από τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Πίστη αλλά και την Ελλάδα μας , είναι να το μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και σε φίλους μας για να μπορέσουν να κρατηθούν κάποιες αξίες και ιδανικά,

Με πολύ αγάπη λοιπόν , σας καλώ και σας προσκαλώ να κάνετε προσευχή , έστω και 10 λεπτά την ημέρα έστω και από μέσα σας .  Είναι μια πάρα πολύ δυνατή προσευχή οπού σας προστατεύει από το κακό και είναι η εξής : ”Κύριε Ιησού Χριστέ , Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό”. Ετσι όπως κατάντησε η πατρίδα μας μόνο ο αγώνας και η προσευχή μπορούν να μας σώσουν .

Πηγή  :  Γιάννης  Νικολόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ