Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από το πρώτο κρούσμα της λοίμωξης covid 19 στην Ελλάδα. Δύο χρόνια από την στιγμή που οι ζωές μας άλλαξαν. Δύο χρόνια που το φυσιολογικό μοιάζει παραλογισμός. Που ο αρχικός τρόμος απέναντι στον αόρατο εχθρό μεταλλάχτηκε σε προσμονή για την ελευθερία.
Μεσολάβησαν πολλά αυτά τα δύο χρόνια. Αλλεπάλληλοι εγκλεισμοί οι οποίοι βαφτίστηκαν καραντίνα αλλά είχαν ως κύριο σκοπό και μέλημα την στέρηση δικαιωμάτων και ελευθεριών. Μαζική ύπνωση του Ελληνικού λαού από τα ΜΜΕ σκορπώντας φόβο και τρόμο. Καταστάσεις πρωτόγνωρες για τον παγκόσμιο πληθυσμό διότι δεν είχαμε βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωποι με πανδημία.
Και ενώ βλέπαμε σε πολλές χώρες να μην υφίστανται τόσο σκληρά μέτρα όπως εδώ, η σκληρή γραμμή συνεχίζεται με πολιτικό δάκτυλο . Πέραν των εγκλεισμών και των μέτρων αντιμετώπισης του ιού τα οποία χαρακτηρίζονται από πολλούς φασιστικά ζούμε και τον παραλογισμό των εμβολίων.
Αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα παρομοιάζονται σαν το διαβατήριο της ελευθερίας. Κάποιοι πείσθηκαν και έβαλαν το πειραματικό σκεύασμα στον οργανισμό τους. Κάποιοι όχι. Βλέπαμε σόου στην τηλεόραση καθημερινά με πολιτικά πρόσωπα και στρατιωτικούς ηγέτες να εμβολιάζονται προσπαθώντας να πείσουν και τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Είχαμε και απρόοπτα βέβαια όπως βελόνες οι οποίες αντί να τρυπήσουν το δέρμα έμπαιναν μέσα στην σύριγγα. Μετά άρχισαν οι διαχωρισμοί μεταξύ εμβολιασμένων και μη. Συνήθειες όπως βόλτα με παρέα στα μαγαζιά μετονομάστηκε ως προνόμια. Γνωστές τηλεπερσόνες καθημερινά μέσω τηλεοπτικών εκπομπών χαμηλούς ποιότητας λοιδορούσαν πολίτες οι οποίοι δεν πείστηκαν από το αφήγημα. Συνάνθρωποι μας χωρίς εισόδημα εδώ και πολλούς μήνες.
Αυτή είναι η ζωή μας την τελευταία διετία. Ο αόρατος εχθρός θα φύγει. Μαζί με αυτόν όμως δεν θα φύγει ο διχασμός και οι ψυχολογικές πληγές που θα μείνουν στην κοινωνία.

Πηγή  : Γεώργιος  Παναγιωτόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ