Τις θέσεις και τον αγώνα που κάνει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, για να δωθεί πολιτικη λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων και να σταματήσει η πρωτοφανής αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας εκατομμυρίων Ελλήνων από τα Funds, στηρίζει με απόφαση του το Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού.

Το Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού είναι δίπλα στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας και επιχειρηματίες, που λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους απο την μεγάλη οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2009, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
Το Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του συλλόγου δανειοληπτών και προστασίας καταναλωτών τις οποίες και παραθέτουμε πάρα κάτω:

 

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

 Η ανύπαρκτη “αντιπολίτευση” του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύεται.

 Πριν τις βουλευτικές εκλογές, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας, με ανακοινώσεις, δελτία τύπου, με κατάθεση προτάσεων και προσωπικές επαφές, πίεσε έντονα και επί μεγάλο χρονικό διάστημα το τότε ισχυρό αντιπολιτευτικό κόμμα να λάβει θέσεις για την προστασία των εκατομμυρίων Ελλήνων δανειοληπτών και όλων φυσικά των πολιτών. Η “Αντιπολίτευση”, όμως, εκτός από να απαντά με μισόλογα και υποσχέσεις, δεν έκανε τίποτα άλλο. Παράλληλα, μαθαίναμε ότι πίσω από τις “συνιστώσες και τις “ομπρέλες” της, κρύβονταν σχέσεις με funds και τραπεζικά συμφέροντα.

Σήμερα, τα εκατομμύρια ευρώ της επιδότησης που λαμβάνει ως “Αξιωματική Αντιπολίτευση” περνούν πλέον στα χέρια… έξυπνων επιχειρηματιών. Κάποιοι πρώην “κομματάρχες” οδηγούνται γρήγορα στην έξοδο και στην αναζήτηση νέου πολιτικού φορέα, που είναι τελείως άγνωστο αν θα δει το 3%. Η ανεπάρκεια και ανικανότητα τους, επέτρεψε να αναληφθεί ο έλεγχος από “άλλους”, το ίδιο και ο έλεγχος των άφθονων χρημάτων της επιδότησης που λαμβάνει το κόμμα από το κράτος. Δεν θα λυπηθούμε φυσικά τους καρεκλοκένταυρους που θα μείνουν χωρίς “δουλειά”, γιατί όταν είχαν την πολιτική δύναμη, και παρά τις αμέτρητες φορές που τους πιέσαμε, δεν υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των συμπολιτών τους. Πλην ελαχίστων φυσικά λαμπρών εξαιρέσεων, στους περισσότερους αξίζουν όσα παθαίνουν τώρα.

Την ίδια ώρα με τα παραπάνω, η “Κυβέρνηση” του κόμματος που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ να χρωστά 400 εκατομμύρια ευρώ, προσπαθεί, καθώς το κρατικό ταμείο είναι πλέον άδειο, να βρει τρόπους να αυξήσει τη φορολογία των ήδη απελπισμένων επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Εκείνοι όμως, παρά τους υποτιθέμενους “αλματώδεις ρυθμούς ανάπτυξης”, κλείνουν ο ένας πίσω από τον άλλον τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους. Η κυβέρνηση δίνει επίσης μικροσκοπικές αυξήσεις στο μισθό των υπαλλήλων, αυξάνοντας όμως ταυτόχρονα την φορολογία, ώστε με το ένα χέρι να δίνει κάποια ψίχουλα, με το άλλο όμως χέρι να παίρνει και από αυτούς περισσότερα.

Τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μοιραστεί σε ημετέρους και σπαταλήθηκαν ήδη, ενώ οι “επενδύσεις” δισεκατομμυρίων, όπως εκείνη που “έσωσε” την Alpha Bank (3,98 δισεκατομμύρια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) οδηγούν τελικά σε οικονομικές καταστροφές, όπως την πώληση της Alpha Bank σε τιμή μόλις 310 εκατομμυρίων (δηλ 0,3 δισ. ευρώ), με το Δημόσιο να χάνει 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή, μόνο από αυτή τη συναλλαγή χάνεται ένα μυθικό ποσό που αντλήθηκε μέσω φορολογίας από τους Έλληνες, το οποίο αν επέστρεφε στην Ελληνική Οικονομία θα έλυνε τα προβλήματα εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Κι όμως πανηγυρίζουν!

Η κυβέρνηση για να κρύψει τα παραπάνω, μιλά με ψεύτικο ενθουσιασμό για την ανάκτηση της “επενδυτικής βαθμίδας”. Η πιστοληπτική ικανότητά μας αναβαθμίζεται στο “ΒΒΒ-“, από τα επίπεδα “κερδοσκοπικών” (speculative) επενδύσεων (ΒΒ). Τι σημαίνει όμως “BBB-“; Παραθέτουμε από τη Fitch: “Οι αξιολογήσεις BBB δείχνουν ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι επί του παρόντος χαμηλός. Η ικανότητα πληρωμής οικονομικών δεσμεύσεων θεωρείται επαρκής, όμως οι δυσμενείς επιχειρηματικές ή οικονομικές συνθήκες είναι πιο πιθανό να βλάψουν αυτή την ικανότητα”*.

Δεν είναι λοιπόν λόγος να πανηγυρίζει κανείς, αν ειδικά αναλογιστεί τις προηγούμενες παραγράφους! Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση των τιμών και του κόστους διαβίωσης, προοιωνίζουν καταστάσεις χειρότερες και από εκείνες της κρίσης!

Στο καταστροφικό πλαίσιο επικάθεται η πολιτική κατάσταση, που εξαιτίας της τεράστιας αποχής από τις εκλογές, δικαιολογημένης μεν αφού τα μεγάλα κόμματα δεν πείθουν πλέον κανέναν, επιτρέπει τους “κομματικούς στρατούς” να ελέγχουν το αποτέλεσμα των εκλογών και τελικά με ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 20% του συνόλου του πληθυσμού να δημιουργούν παντοδύναμες “πλειοψηφούσες” κυβερνήσεις. Δημιουργούνται έτσι παντοδύναμοι “κομισάριοι”, χωρίς όμως σημαντικό λαϊκό έρισμα, άρα και χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτούν σ’ αυτό, που είναι έτοιμοι να υπογράψουν οτιδήποτε τους ζητηθεί ενάντια στους συμπολίτες τους!

Είναι λοιπόν αναγκαία η ευρεία συσπείρωση των πολιτών σε μια νέα, πραγματική Αντιπολίτευση. Σε νέους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς που δεν ταυτίζονται με τα μεγάλα παρηκμασμένα κόμματα. Φορείς νέους μεν, με στελέχη όμως δοκιμασμένα στο χρόνο, με ξεκάθαρη παρουσία και αγώνες στα κρίσιμα θέματα, όπως ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος και ο πολιτικός του βραχίονας, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.). Χωρίς να αποκλείουμε άλλους, με τους οποίους θα συνεργαστούμε και θα συμμαχίσουμε μόλις διαπιστώσουμε ότι έχουν κοινωνική ευαισθησία και καθαρούς στόχους.

Οι Έλληνες, τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές, οφείλουμε να σχηματίσουμε ισχυρά πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των χτυπημάτων ενάντια μας. Ο Σύλλογός μας ετοιμάζει σημαντικές κινήσεις για αυτό το σκοπό. Για να γίνει όμως η προσπάθειά μας πραγματικότητα, θα πρέπει και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας να μας γνωρίσουν καλύτερα και να ενισχύσουν τον αγώνα μας.

Τα μεγάλα πολιτικά κινήματα δημιουργούνται από την ιστορική ανάγκη, που κάθε μέρα μεγαλώνει. Σύντομα η Ιστορία θα μας οδηγήσει όλους στο πεδίο της αναγκαίας κοινής δράσης.

Εμείς, το Κόμμα Ελλήνων Δανειοληπτών και ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταλωτών Βορείου Ελλάδος, είμαστε ήδη εκεί!

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

https://www.fitchratings.com/products/rating-definitions#ratings-scales

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδας

Θεσσαλονίκη, Καρατάσου 7, 54626, τηλ.: 2310 522 126

email: info@danioliptes.gr

email: press@danioliptes.gr

Γραφείο Τύπου

Κ.Υ.Μ.Α. Ελληνισμού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ