Είναι ΟΛΟΙ τους Σταθμάρχες που ελέγχουν το Τρένο της Ζωής σου.

Τέμπη, Μάρτιος 2023 όπως Μάτι, Ιούλιος 2018… Εγκλήματα.

Τα θύματα όλοι εμείς αλλά και οι θύτες.

Μπορεί να μη σας αρέσει αλλά το διαχρονικό έγκλημα το διαπράττει ο Έλληνας ψηφοφόρος. Αυτός που τους νομιμοποίησε με την ψήφο του, άσχετα με τον ποιον ψήφισε. Αυτούς και τους άλλους. Όλους αυτούς που ανακυκλώνονται στα έδρανα της Βουλής.

Μέσα σ’ όλο αυτό το χάος, νομίζω ότι για πρώτη φορά νοιώσαμε τόσο κοντά μας το έγκλημα στα Τέμπη. Καταλάβαμε για άλλη μια φορά πόσο ανασφαλείς είμαστε σε μία δήθεν ευρωπαϊκή χώρα. Συνειδητοποιήσαμε για άλλη μια φορά με τον ποιο σκληρό τρόπο πως, η πολιτική της ψευδοδημοκρατίας τους, που καθημερινά παραβιάζει κάθε τι δημοκρατικό, δεν ορίζει μόνο το πως θα ζούμε αλλά και το πώς θα πεθάνουνε. Ποτέ δεν ψηφίζουμε τους καλυτέρους και τους πιο έντιμους. Συμφεροντολογικά ρίχνουμε την ψήφο. Ίσως όχι απλά συμφεροντολογικά αλλά και μοιραία. Όσο μοιραία που κάθε κάτοικος της Πρώτης Σερρών είναι δια βίου ‘’καταδικασμένος’’ να ψηφίζει Καραμανλίδες, όπως και στην Κρήτη Μητσοτάκιδες. Όχι φυσικά γιατί το θέλησαν οι ίδιοι αλλά γιατί το θέλει η οικογένεια, η ‘’παράδοση’’ χωρίς πολιτικό πολιτισμό, απλά να ψηφίζεις τους ίδιους και τους ίδιους. Αυτούς που δεν σε ρώτησαν όταν σου ζήταγαν να σφίξεις το ζωνάρι για να μπεις στην Ευρώπη. Αυτούς που δεν σε ρώτησαν για την απαλοιφή του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

Αυτούς που δεν υπερασπίστηκαν τα Ίμια. Αυτούς που σε διαβεβαίωσαν ότι το να επενδύεις στο χρηματιστήριο είναι δείγμα προόδου, ενώ την ίδια ώρα χανόντουσαν περιουσίες μιας ζωής. Αυτούς που δεν σε ρώτησαν για τις ενισχύσεις δεκάδων εκατομμυρίων στις τράπεζες με δικά σου χρήματα, με τον δικό σου κόπο. Αυτούς που σε κορόιδευαν λέγοντας σου ότι λεφτά υπάρχουν ενώ σε έδεναν με το 1ο Μνημόνιο χωρίς να σε ενημερώσουν ότι σου δέσμευαν το χώμα που πατάς και τον αέρα που αναπνέουν τα παιδιά σου. Αυτούς που δεν εφάρμοσαν ποτέ Δημοψηφίσματα σαν δείγμα της Δημοκρατικής εφαρμογής που είναι ο Λόγος, η Κρίση, η Άποψη του Πολίτη στην κάλπη. Όσο σκληρές είναι αυτές οι αλήθειες μάλλον δεν σου προκαλούν αρκετό πόνο και ενοχές.

Πάντα θα δέχεσαι τις δικαιολογίες τους.
-Για τον χιονιά έφταιγε η νύχτα
-Για τους νεκρούς της πανδημίας η ατομική ευθύνη
-Για τις φωτιές ο άνεμος
-Για την ακρίβεια η Ουκρανία
-Για τις ΜΕΘ οι ασθενείς που αρρώσταιναν
-Για το Μάτι οι κάτοικοι που έχτισαν εκεί
-Και για το έγκλημα των Τεμπών ο σταθμάρχης.

Όλοι γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν ή ότι δεν λειτουργούν μέτρα ασφαλείας, ή ότι έχουν καταρρεύσει λόγω κακής συντήρησης ή κλοπής καλωδίων ή υποτιθέμενης καταστροφής υλικού για να ανανεώνονται ή να τροποποιούνται συμβάσεις. Ο πρώην Υπουργός γνώριζε τα προβλήματα πριν αναλάβει. Εκτός από τα πολλά ανεξήγητα που έπραξαν εις βάρος των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, έφτασαν να βολεύουν “δικά τους παιδιά” ακόμα και σε κρίσιμες θέσεις, όπως αυτή του “σταθμάρχη”. Παρέκαμψαν ακόμα τους πιο στοιχειώδεις κανονισμούς και τοποθέτησαν έναν 59 χρόνο πρώην βοηθητικό υπάλληλο σε θέση που υπήρχε όριο ηλικίας, χωρίς εμπειρία, με εκπαίδευση απόλυτα αμφίβολη. Θέση που μέχρι το 2012 προέβλεπε δύο άτομα, πλέον καλύπτεται “για λόγους οικονομίας” από έναν, που στην πραγματικότητα μάλιστα είναι και άσχετος και ακατάλληλος. Αγνόησαν όλες τις προειδοποιήσεις των μηχανικών. Αγνόησαν επιστολές, εκθέσεις, εξώδικα, αγνόησαν ακόμα και την παραίτηση του επικεφαλής πριν έναν ολόκληρο χρόνο, που τους ενημέρωσε μάλιστα αναλυτικά για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις στην επιστολή παραίτησης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Υπουργός βγήκε στο βήμα της Βουλής και κατακεραύνωνε αυτούς που έθεταν το ζήτημα. “Ντρέπομαι που βάζετε θέμα ασφαλείας” έλεγε. Ντροπή του με το θράσος που έχει.

Και οι “δημοσιογράφοι”; Η “τέταρτη εξουσία” που ελέγχει; Αυτοί και αν έκλεισαν τα μάτια. “Γιατί δεν λέγατε τίποτα;” ρωτούν σήμερα δήθεν συντετριμμένοι. Δεν αναρωτήθηκαν γιατί έθαβαν τα δελτία τύπου των “συνδικαλιστών”, δεν αναρωτήθηκαν γιατί αναπαρήγαγαν το κυβερνητικό αφήγημα ότι οι απεργίες είναι “παράνομες και καταχρηστικές”. Δεν αναρωτήθηκαν τι περιεχόμενο είχαν τα αιτήματα των απεργιών. Όλα αυτά τα χρόνια απλά “συμφωνούσαν” παπαγαλίζοντας τα κυβερνητικά non papers, και έθαβαν -μαζί με τους εργοδότες τους- τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που καταγγέλλονταν. Όχι λοιπόν, δεν πρόκειται για “δυστύχημα”. Πρόκειται για ξεκάθαρο έγκλημα εκ προμελέτης και μάλιστα κατά όλων μας. Ένα έγκλημα από μια ιδιότυπη εγκληματική οργάνωση όπου επικρατεί η Ομερτά για οτιδήποτε απειλεί το καθεστώς τους. Και η αδυσώπητη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, τα δεκάδες νέα παιδιά που εξαϋλώθηκαν, είναι ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που στρέφεται ακριβώς κατά των παιδιών μας, δηλαδή του μέλλοντος μας ως κοινωνία και Έθνος. Εάν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τέτοια αίσχη, είναι πολύ απλά τα πράγματα, αυτοκτονούμε. Γιατί είμαστε Θύτες και Θύματα. Τόσο απλά.

Άραγε για πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε;

«Η αργία εγέννησεν την πενίαν.
Η πενία έτεκε την πείναν.
Η πείνα παρήγαγε την όρεξιν.
Η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν.
Η αυθαιρεσία εγέννησε την ληστείαν.
Η ληστεία εγέννησε την πολιτικήν.
Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου.
Τότε και τώρα, πάντοτε η αυτή.»
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

«Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα, την σωτηρίαν της πατρίδος. Γι αυτό και αποφεύγον επιμελώς να την σώσουν. Μετά την σωτηρίαν, δεν θα έχουν επάγγελμα.»
Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

«Καμιά φορά το σφύριγμα ενός τραίνου, μες’ στη νύχτα, Έχει κάτι από την αιώνια αναχώρηση. — Ω μη μιλάτε– Ίσως να μην ξημερώσει πιά…» Είχε γράψει κάποτε ο Τάσος Λειβαδίτης!

Γιατί αυτό που δεν κατάλαβες ποτέ είναι ότι κάθε μέρα και νύχτα το τρένο της ζωής σου σφυράει. Σφυράει και γρήγορα κινείται μακριά από την ασφάλεια σου, την ευτυχία σου, την ευημερία σου, τα θέλω σου.

Πάρε τώρα την ζωή στα χέρια σου και αντέδρασε στον εκτροχιασμό της ελπίδας σου που επιχειρούν. Πήγαινε στα γραφεία των πολιτικών και αντέδρασε, δείξε τους πως εσύ έχεις την δύναμη.

Μην τους ξαναψηφίσεις και στήριξε εθνικόπατριωτικά κόμματα όπως την ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. του Κ. Μπογδάνου και της Α. Λατινοπούλου.

Αντέδρασε για Εσένα και για το Μέλλον των Παιδιών σου.

 

Τάσος Συμιγδαλάς
Εκδότης Ήλεκτρον
Επικεφαλής Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού
Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού (Κ.Υ.Μ.Α)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ