Στις 9 Ιουλίου ο Αθανάσιος Κλάρας γνωστός ως Άρης Βελουχιώτης κατευθύνεται προς το χωριό Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Πηγαίνει προς το σπίτι του μεγάλου τσιφλικά Μαραθέα ο οποίος είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Εκείνη την στιγμή στο σπίτι ήταν ο Μαραθέας με το δεκατριών ετών γιο του και τον επιστάτη του. Η σύζυγος του με την κόρη του ήταν στην Λαμία.

Ο χασάπης Άρης Βελουχιώτης με την πρόφαση ότι ο Μαραθέας συνεργάζεται με τους Ιταλούς πιάνει όμηρο τον Μαραθέα και τον επιστάτη του. Αφού βασανίστηκε τον έδεσε με πρόσωπο προς το σπίτι, έκαψε το σπίτι και τον σκότωσε μπροστά στα μάτια του παιδιού του. Απήγαγε το δεκατριών ετών γιο του Μαραθέα και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη ώστε να μην κατηγορηθούν οι εργάτες. Την επόμενη μέρα η σύζυγος επέστρεψε και αφού έμαθε τι συνέβη άρχισε να ψάχνει τον γιο της. Ο Χρήστος Κοσσιωρης στον πρώτο τόμο από την σειρά Ερανισματα που αναφέρεται λεπτομερώς στην υπόθεση υποστηρίζει ότι ο Άρης ζήτησε λύτρα. Η σύζυγος έντρομη για την ζωή του παιδιού της έκανε έκκληση στον ριζοσπάστη ώστε να βρεθεί το παιδί.

Παίρνει ένα υπέρογκο δάνειο ώστε να μπορέσει να καταβάλει τα λύτρα που ζητούσε ο Άρης. Ήρθε και σε επικοινωνία και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ τότε Γεώργιο Σιάντο αλλά μάταια. Το παιδί βρέθηκε μετά από κάποιες ημέρες πεταμένο σε χαράδρα έχοντας ξυλοκοπηθεί, βιαστεί και μαχαιρωθει 36 φορές. Η ομολογία για τον κτηνώδη βιασμό και δολοφονία του ανηλίκου παιδιού του Μαραθέα (καθώς και του βιασμού του ανηλίκου παιδιού του επιστάτη του Τράκα), έγινε από τον αρχιμανδρίτη Γερμανό Δημάκο (Πατέρα Ανυπόμονο), συναγωνιστή του Κλάρα μόλις πρόσφατα το 2004 μέσα από τα απομνημονεύματα του, σελ. 364-369 [1] προφανώς λόγω τύψεων. Γράφει ο πατήρ ανυπόμονος για την «σκοτεινή πλευρά» του Άρη: «ο βιαστής του παιδιού ήταν ο «καπετάν φονιάς» «Αχιλλέας» (Τάσος Ελευθερίου), πρόσφυγας από την Μ. Ασία, και συνένοχος στην εκτέλεση του παιδιού ο ίδιος ο Άρης…». [1] Αρχιμ. Γερμανού Κ. Δημάκου « Στο βουνό με τον σταυρό κοντά στον Άρη». Αθήνα 2004

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ