Θα θέλαμε, στο σημερινό μας σχόλιο-απάντηση, στην «προτροπή-εντολή» του εξ απορρήτων του Τούρκου προέδρου Ερντογάν κ. Καλίν, που μας «προτρέπει» ή «εντέλλεται» να περιορισθεί η Ελλάδα στα φυσικά της σύνορα, να ξεκινήσουμε με την έναρξη της αγόρευσης του Λυσία στον «υπέρ αδυνάτου» λόγο του, που εκφωνήθηκε πριν από πολλούς αιώνες.

Ξεκίνησε, λοιπόν, τον λόγο του ο Λυσίας λέγοντας: «Ου πολλού δέω χάριν έχειν, ω Βουλή, τω κατηγόρω ότι μοι παρεσκεύασε τον αγώνα τουτονί. Πρότερον γαρ ουκ έχων πρόφασιν αφ’ ης του βίου λόγον δοίην, νυνί δια τούτον είληφα. Και πειράσομαι…». Δηλαδή για να το πούμε και στα νέα Ελληνικά, είπε τότε ο Λυσίας: «Δεν απέχω πολύ από το να ευχαριστήσω, ω Βουλή, (σ.σ. ο υπερασπιστικός λόγος του Λυσία εκφωνήθηκε στο δικαστήριο), τον κατήγορό μου, που με έσυρε στο δικαστήριο για να απολογηθώ. Γιατί πιο πριν δεν είχα κάποια πρόφαση για να απολογηθώ και τώρα μ’ αυτή την κατηγορία, μου έδωσε την ευκαιρία να το κάνω. Και θα προσπαθήσω…» συνεχίζει ο Λυσίας «ότι ο κατήγορός μου ψεύδεται, εγώ δε, σας λέω την αλήθεια».

Πράγματι κ. Καλίν, σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαριία να προσδιορίσουμε τα φυσικά μας σύνορα και θα περιορισθούμε, σας το υποσχόμαστε, μόνο σ’ αυτά. Γιατί αυτά τα σύνορα δεν είναι «επιθυμίες καρδιάς» ή «γαλάζιες πατρίδες». Είναι στοιχειοθετημένες πραγματικότητες, που έχουν σημαδέψει τον χρόνο. Ας δούμε, λοιπόν, τα σύνορα αυτά πώς σηματοδοτούν τον Τόπο στον Χρόνο και ας ξεκινήσουμε από τα Ανατολικά μας σύνορα, όπως σηματοδοτούνται από τις πόλεις των Ελλήνων σε κάθε περιοχή.

  1. Ανατολικά τα σύνορά μας προσδιορίζονται στους χάρτες [1], [2], [3] και ο Πόντος.
  2. Δυτικά προσδιορίζονται στους χάρτες [3], [4], [5], [6]
  3. Νότια προσδιορίζονται στους χάρτες [6], [7], [8]
  4. Βόρεια προσδιορίζονται στους χάρτες [2], [9] στον Ίστρο ποταμό, (Δούναβις) και στην Ταυρίδα (Κριμαία).

Χάρτης 1.

Χάρτης 2.

Χάρτης 3.

Χάρτης Πόντου.

Χάρτης 4.

Χάρτης 5.

Χάρτης 6.

Χάρτης 7.

Χάρτης 8.

Χάρτης 9.

Τα σύνορα αυτά δεν είναι λόγια ή επιθυμίες, αλλά οι πόλεις που προσδιορίζονται στους χάρτες είναι αιώνια σηματοδότες Ελληνικής δημιουργίας και παρουσίας για πολλούς πολλούς αιώνες. Αυτά είναι τα φυσικά μας σύνορα, κύριε Καλίν και σας ευχαριστούμε και πάλι που μας δώσατε την ευκαιρία να τα προσδιορίσουμε, υποσχόμενοι ότι θα περιοριστούμε σ’ αυτά και δεν θα επεκταθούμε ούτε μέχρι των Ινδιών, που ο Ορφέας αρχικά και ο Μέγας Αλέξανδρος πολύ αργότερα κατέκτησαν, ούτε μέχρι την Αμερικανική Ήπειρο που και οι Αργοναύτες και ο Οδυσσέας κατά την επιστροφή του από την Τρωάδα, μια γενιά αργότερα, έδωσαν και εκεί την ελληνική παρουσία. Θα περιοριστούμε στα φυσικά μας σύνορα, γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε την προτροπή σας. Γιατί τα φυσικά σύνορα δεν τα προσδιορίζουν οι «επιθυμίες καρδιάς» ή μυθοπλαστικά κατασκευάσματα, αλλά τα προσδιορίζουν τα κτίσματα και οι πόλεις, που αποτελούν τους αψευδείς μάρτυρες, οι. οποίοι μαρτυρούν στην αιωνιότητα την Ελληνική κυριαρχία στο χώρο που ιδρύθηκαν. Θα δείχνουν πάντα τους ιδιοκτήτες του χώρου που βρίσκονται, όσο και αν τους άλλαξαν ονομασία οι κατακτητές τους αργότερα.

Όλα τα παράλια της Μεσογείου ήταν ελληνικές αποικίες και στον Βορρά, στην Ευρώπη και στον Νότο, στην Αφρική και στην Ανατολή, στην Ασία και στα Δυτικά, στις Ηράκλειες Στήλες. Και από εκεί μεταλαμπάδευσαν τον Ελληνικό. πολιτισμό στην ενδοχώρα και της Ευρώπης και της Ασίας και της Αφρικής. Αυτά είναι τα φυσικά μας σύνορα, κύριε Καλίν, που σεις και οι όμοιοί σας, μας έχουν στερήσει, καταπατώντας την ιδιοκτησία μας. Θα ήταν δίκαιο αν αυτό που προτείνετε σε μας, να το εφαρμόζατε και σεις και να περιοριζόσασταν στα φυσικά σας όρια εκεί στα βάθη της Ανατολίας, γιατί εκεί βρίσκεστε. Τώρα κατοικείτε σε καταπατημένα αυθαιρέτως Ελληνικά οικόπεδα.

Τάσος Συμιγδαλάς

Εκδότης Ήλεκτρον

Επικεφαλής Κ.Υ.Μ.Α Ελληνισμού

Κίνημα Υπέρ Μνήμης Αξιών Ελληνισμού (Κ.Υ.Μ.Α)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ