Ελληνικός λαός. Ευλογημένος αλλά και καταραμένος. Ευλογημένος διότι ο Ελληνισμός έχει δώσει τα φώτα του σε όλη την ανθρωπότητα. Τέχνες, πολιτισμός, γράμματα, επιστήμες, θέατρο, αθλητισμός. Η ιστορία μας εμπνέει τους πάντες. Τα κατορθώματα των προγόνων μας κάνουν τους υπόλοιπους λαούς να μας φθονούν αλλά και να μας τιμούν. Γι’αυτό εξάλλου σε πολλές χώρες βλέπουμε προτομές ηρώων.
Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ομφαλός της γης. Το λίκνο της δημοκρατίας. Καταραμένος διότι από την αρχαιότητα κυριαρχεί στις τάξεις του λαού μας η διχόνοια. Άτυχος διότι πάντα μας κυβερνούσαν απάτριδες και προδότες.
Όλα τα βλέμματα του κόσμου είναι πάνω στον Ελληνισμό. Φανταστείτε τι θα καταφέρναμε αν ήμασταν και ενωμένοι σαν λαός. Ένας λαός ένδοξος και αγέρωχος. Δεν γονάτισε με την εισβολή των Περσών. Αντιθέτως όταν βρέθηκε ένας αρχηγός – λέοντας (Αλέξανδρος) τους κατακτήσαμε με σαφώς λιγότερες στρατιωτικές δυνάμεις.
Παρά τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς ο ελληνισμός επιβίωσε, επαναστάτησε και τελικά διέλυσε την Τουρκική αυτοκρατορία. Το 1940 νικήσαμε δύο αυτοκρατορίες. Πρώτα τους Ιταλούς και έπειτα τους Γερμανούς. Ακόμα και σήμερα γράφονται ύμνοι σε ιστορικά βιβλία από Γερμανούς, Γάλλους και διαφόρων εθνικοτήτων συγγραφείς.
Πάμε στο σήμερα. Η οικονομική κρίση μαστίζει την χώρα τουλάχιστον μία δεκαετία. Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης. Στην αρχή με τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις. Έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Ουδεμία αντίδραση από έναν λαό υπνωτισμένο. Με την οικονομική εξαθλίωση κατάφεραν οι άθλιοι που διοικούν την Ελλάδα ένα λαό περήφανο να τον μετατρέψει σε επαίτη.
Βλέπαμε χιλιάδες Έλληνες σε συσσίτια να περιμένουν λάχανα και μαρούλια την ώρα που λαθρομετανάστες είχαν προνόμια και φυσικά χρήματα χωρίς εργασία.
Τώρα κατά την περίοδο της πανδημίας με πρόσχημα την υγεία και φυσικά την αμάθεια που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχουν αφαιρεθεί οι ελευθερίες μας και μας τις παρουσιάζουν σαν προνόμια. Αλλά και πάλι τίποτα. Το τελευταίο διάστημα το ελληνικό νοικοκυριό πλήττεται από την ενεργειακή κρίση και τις μεγάλες αυξήσεις σε ήδη πρώτης ανάγκης και βενζίνη. Ακόμα όμως ουδεμία κίνηση προς ανατροπή του καθεστώτος. Καθημερινά βλέπουμε χιλιάδες συνανθρώπους μας να μας παρουσιάζουν τους λογαριασμούς ρεύματος και να είναι έτοιμοι να εκραγούν από την ακρίβεια. Πείνα, φτώχεια και δυστυχία αιωρείται πλέον. Και πάλι καμία αντίδραση. Ότι δεν κατάφεραν τόσα χρόνια με τα όπλα οι εχθροί μας το κατάφεραν από την μεταπολίτευση και μετά με μεθοδευμένες και στοχευμένες κινήσεις οι εκάστοτε κυβερνήσεις οι οποίες όπως αποδεικνύεται είναι και η συνέχεια της προηγούμενης.
Κατάφεραν να μετατρέψουν έναν λαό περήφανο σε δυστυχή χωρίς όνειρα και ελπίδα.
Γι’αυτό είναι επιτακτική η ένωση δυνάμεων του εθνικού – πατριωτικού χώρου ώστε να ξαναγίνουμε λαός λεόντων και να μας θυμούνται οι απόγονοι μας με θαυμασμό όπως θυμόμαστε εμείς τους προγόνους μας.

Πηγή  :  Γεώργιος  Παναγιωτόπουλος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ